У період, коли люди масово хворіюь на грип, потрібно дбати про зміцнення імунітету. Він залежить від того, як ми хачуємося. Для профілакики простудних захворювань треба споживати не медикаменти, а рибу, м'ясо, овочі та фрукти, які містять багатопоживних речовин і вітамінів. Щоб імунітет був міцним, дієтологи радять їсти часник, цибулю, апельсини, лимони,грейпфрути, ківі, блуку різноманітні ягоди. Але не все одночасно і в міру. Здоровій дрослій людині в день можна споживати не більше, ніж одну цибулину, два-три зубчики часнику, кілька скибок лимона. Іншими фруктами також не варто об'їдатися. Лимон найкраще їсти без цукру ( цукор вбиває поживні речовини), і не варто додавати його до чаю, якщо потрібно, щоб він діяв як профілактичний засіб проти грипу. З часникомі цибулею треба бути обережним тим людям, що мають проблеми із кишуово-шлунковим трактом. Часник і цибулю не варто їсти на ніч, бовід них хочеться пити. Не варто забувати про моркву, буряк, квашену капусту, гарбузові каші. Поживні для організму речовини є у бобових культурах, у винограді, у родзинках та горіхах. Не забувайте дотримуватися культури їжі. Якщо всього відразу "напхати" у себе, жодної користі від спожитих продутків не буде. Для зміцнення імунітету варто багато пити - 2,5 літри рідини на день (гіпертонікам менше). Від простудних захворювань захистять ягоди, які ви придбали або зібрали влітку. З них варто варити компоти.
|